Osmijeh na prvi pogled

“A smile is happiness you’ll find right under your nose.” – Tom Wilson

Gric & Grec – zvuči poznato? Da, da, strašili su nas s tim naoružanim dvojcem još od malih nogu, a onda se ispostavilo da su bili u pravu. Riječ je o bakterijama koje se hrane ostacima hrane u ustima, zbog kojih nastaje karijes – jedan od glavnih krivaca zašto je odlazak zubaru toliko zastrašujuć, a vrlo često i bolan. No ja vam o tome ne mogu osobno svjedočiti jer na moju veliku sreću nikad nisam imala problema sa zubima, dapače, što se njih tiče pamtim kao i Gabi Novak samo sretne dane, bolje reći jutra kad su me dočekali dinari ispod jastuka, za svaki ispali mliječni zubić. Današnji klinci trampu vrše sa zubić vilama, no ja nisam poslovala s njima, nego s mišekom koji mi još duguje neku lovu, ali oprostit ću mu.

Foto: Dental Centar B2

Ok, ovo nije priča za malu djecu, pa da prijeđem na stvar. Iako sam oduvijek imala zdrave i kvalitetne zube (barem su mi tako potvrdili svi stomatolozi – njih 3), nisam bila zadovoljna sa svojim osmijehom. Htjela sam se riješiti razmaka između jedinica i popratnih babskih priča kako to znači da puno lažem ili da ću biti bogata. Još se uvijek nisam obogatila, a to ako sam koji put nešto malo smuljala, ne znači da nisam zaslužila hollywoodski osmijeh.

Prošle su gotovo 3 godine otkako sam došla na ideju da si priuštim popularne ljuskice, drugim riječima – da si popločam čeljust u bijeli mramor. Krenula sam surfati po netu u potrazi za dentalnim specijalcima koji će mi omogućiti osmijeh od čije će bjeline svi momentalno oslijepiti. I tako sam došla do Dental Centra B2 – najboljih stomatologa u Zagrebu (i široj okolici).

Dogovorila sam termin za pregled i ubrzo se našla u čarobnom ambijentu od kojeg poželiš da te zubi zabole samo kako bi ih što češće posjećivao, i to ne samo zato što je ordinacija prekrasno i moderno uređena, već prije svega zbog nasmijanih lica koja te dočekaju na samom ulazu i tople pozitivne energije koja se širi cijelim prostorom.


Foto: Dental Centar B2

A ne zaboravimo, stigla sam kod ZUBARA, pardon – stomatologa… koji očito žive i rade pod motom stare kineske:

Ako se ne znate osmjehnuti, nemojte otvarati dućan.

No, ako se oni smiješe ne znači da ćete i vi. Pa tko se ne bi smiješio znajući da će vam izbit pare iz džepa i to nakon što se obračunaju s vašom usnom šupljinom. Ali ne i u Dental Centru B2. Primio me Dr.Bago kojem sam objasnila svoje želje i pozdrave (ljuskice – čitaj Hollywood). Objasnio mi je cijeli postupak i odgovorio od istog, s objašnjenjem da bi bilo šteta brusiti moje zdrave i kvalitetne zube, te mi ponudio alternativu – free hand bonding.


Foto: Dental Centar B2, Dr.Bago

O čemu se zapravo radi?
Dentalna tehnologija je zadnjih godina napravila veliki iskorak usavršavanjem kompozitnih materijala koji se inače koriste za ispune (plombe). Ti materijali su se značajno približili svim svojstvima zubne cakline i kao takvi se mogu upotrebljavati za redizajn osmijeha uz nikakvo zadiranje u zdrave zubne strukture. Osnova im je napravljena od staklo keramike isto kao i kod keramičkih ljuskica, što znači da su estetski u skladu s preostalom bojom zuba.

Obzirom da se radilo o tehnici koja je upola jeftinija od ljuskica, shvatila sam da je ovom čovjeku/stomatologu ipak na prvom mjestu zdravlje (mojih) zubi, a ne potencijalna zarada koja mu je praktički bila zajamčena obzirom da sam već unaprijed odlučila što želim. Također mi je objasnio da postoje američka i europska škola stomatologije, te da su oni više orijentirani na europsku koja ide za što prirodnijim izgledom, dok je američka, pogađate – škola „pepermint bombona“.

Iako ja nemam ništa protiv „umjetnina“, od cica, noseva pa tako i do Tom Cruise zubala, odlučila sam se za free hand bonding i nakon samo tri sata dobila željeni rezultat:


Foto: Dental Centar B2

O uspješnosti zahvata prosudite sami, no narednih tjedana mi nitko nije uspio skinuti osmijeh s lica.

A on je tu i tri godine poslije…
Zašto pišem o tome tek sada? Zato što sam neki dan bila kod njih na čišćenju kamenca, i prisjetila se zašto je to bio „osmijeh na prvi pogled“. Ništa se nije promijenilo, osim broja ljudi u čekaonici koji iz dana u dan raste, što ne čudi obzirom da me ponovno dočekala ona topla atmosfera, nasmijana lica, ljubaznost, prijaznost i sve ono zbog čega odlasci zubaru ne moraju biti noćna mora.


Foto: Instagram – Dora Pandora

Ovo nije plaćeni oglas, jer je Dora Pandora poznata po tome da nerijetko voli pisati paprene dopise s raznim opaskama i prozivkama, no jednako tako neće škrtariti ni s hvalospjevima o onima koji to itekako zaslužuju. Stoga, veliko hvala Dental Centru B2 za ljubaznost koja se danas traži povećalom, i naravno, jer su mi omogućili još ljepši osmijeh.


“Osmijeh je svjetlo na prozoru koje poručuje ljudima da si kod kuće”
– Nepoznati autor

Ostavite komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s