Malo mi se ‘poZrćilo’

Ideja da se uputim u Novalju aka Zrče u meni uvijek izaziva određeni nemir, jer od svih mogućih PTSP-jeva koje imam, jedan je svakako rezerviran i za „hrvatsku Ibizu“ – kako nerijetko nazivaju ovo okupljalište mladih… čitaj nakaza / prikaza koje kao da su pustili s lanca…

Bilo je tako i 2004., kad se cijela ta priča o party destinaciji tek počela zahuktavati, a danas dovedena do nivoa da ti se čini kao da si stigao u jedan velik lunapark, gdje na svakom koraku možeš, u najmanju ruku, naletit na nekog klauna.

Dotične 2004. i sama sam glumila jednog, ako ne i majmuna, koju je slon na poziciji zaštitara aka redara izvukao iz bazena i bacio na staklo.
Bosu.
Krvi do koljena.
Srećom, bijah opskrbljena dovoljnom količinom promila pa je i odlazak na hitnu uz šivanje noge, prošao bezbolno.

Toliko o ZAŠTITI i REDU, jer danas na Zrću osim ampula za pripremanje šlaga, moraš u torbici furat i baseball palicu.

Nek se nađe.

S ovom pameću i „s’e bum vas tužil“ parolom, mogla sam si barem malo podebljat budžet za ljetovanje.

Iz istog razloga danas su se ugostitelji nešto opametili (?), pa će vam čak i u finijem lokalu služit plastične čaše umjesto staklenih. Tako ćete možda završit s nogama u komadu, ali ostati zakinuti za „VIP“ tretman kakav bi se očekivao na takvim mjestima i pod određenim tarifama, na koje nam se (inozemni) gosti već duže vremena žale i to S PUNIM PRAVOM!

Primjer jednog takvog je novootvoreni „Nomad Club & Restaurant & Cabaret“ koji u ‘Zrćelandu’ poprilično strši i odudara od svega što se na toj plaži nalazi. Naime, radi se o nešto drugačijem konceptu na koje je dosadašnja populacija novaljskih partijanera navikla. Nažalost, nisam ga vidjela preko dana, no djeluje mi kao loš copy-paste nečega viđenog na Ibizi.

Imamo li mi na Zrču zaista takve goste?

Ma nemamo ih uopće ove sezone, a kamo li takve koje taj klub targetira, a cuclat Muškat iz plastike, ne čini mi se kao nešto što bi razveselilo goste dubljeg džepa.


S druge strane mogao bi ih razveseliti
Cabaret, no pod uvjetom da poprave / prilagode rasvjetu, jer ćete u suprotnom ostati zakinuti za jedan hvale vrijedan plesni spektakl.

65212204_1347102738775516_5159345995649122304_o

No, da nije sve tako crno u tom šarenilu Zrća, dokazuje i novootvoreni In Excelsis hotel s apsolutno zaslužene 4 zvjezdice, čijem bi izuzetno šarmantnom i simpatičnom osoblju dodala i petu.

A onda sam ugledala njih – svitu ovčica pri samom ulazu na recepciju hotela.

20190706_002028

Bila je to ljubav na prvi pogled…

I dok bi ih svi drugi radije vidjeli ispod peke, naročito ove PAŠKE, meni su se dopale baš tu na ulazu – pravi odbor za doček!

20190706_002144_1

Smjestila sam se u sobu, jednu od onih iz kojih ne želiš izlaziti, ako iz nikojeg drugog razloga, onda zbog prostranih i nevjerojatno udobnih kreveta.

galerija-artboard_4

Oduvijek sam slaba na detalje, a čini se da su o njima poveli brigu i dizajneri interijera, pa ćete tako u čitavom hotelu naići i na motive paške čipke koji se decentno uklapaju u prostor. Da stvar bude bolja, sve je to ukomponirano u moje omiljene – svijetlo pastelne nijanse, koje smiruju i opuštaju na nesvjesnoj razini.

Royal-Suite-1.jpg

Izuzetno cijenim kad netko kroz vlastitu turističku ponudu, bilo da se radi o smještaju ili ugostiteljskom objektu, povede računa i o promociji same zemlje te na taj način gostu približi djelić, u našem slučaju, bogate kulturne baštine.

AMare-Restaurant-2.jpg

Hrvatski turizam je priča za sebe, no upravo iz razloga što se svakodnevno borimo s propašću istog, bude mi drago vidjeti da netko ipak stigne povesti računa i o detaljima.

No još mi je draže kad mi znaju ‘smučkat’ koktel kako spada, tako da sam ovdje pila i jedan od boljih Huga do sad…

IMG_20190706_153342_894 - Copy_2.jpg

Najbolji dio ove hotelske priče ipak je rezerviran za pogled i zalaske sunca koje ne treba opisivati. Treba ih doživjeti, po mogućnosti u dvoje.

64989182_2141506046139715_3534661873045602304_o.jpg

Stoga, podignimo čašu u zrak za ovakve turističke priče i razglednice na kojima vrijedi zadržati „sunce i more“ kao lajtmotiv, no za stavljanje novaca u državnu blagajnu, morat ćemo svi zajedno još debelo zasukati rukave.

20190705_203656_FIN

Fotografije: https://www.inexcelsishotel.com/eng; https://www.nomad.com.hr/

 

2 misli o “Malo mi se ‘poZrćilo’

Ostavite komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s